Make the most of your doctor’s visit

Hozza ki a legtöbbet az orvosi vizitből

Hozza ki a legtöbbet az orvosi vizitből

A hemofília kezelésében részt vevők azért vannak, hogy támogassák Önt. Az esetek többségében ez a gyógyszeres kezelés, és a kontrollvizsgálatok biztosítását jelenti, de támogatásuk nem csupán erre korlátozódik.


A hemofília kezelésében részt vevő csapat abban is segítséget nyújthat, hogy a tanácsadás és a személyre szabott kezelési lehetőségek által valóra váltsa reményeit és álmait. Ezek a személyek támogatni tudják Önt abban, hogy olyan állásra jelentkezzen, amiről álmodott, csatlakozzon ahhoz az sportegyesülethez, amihez gyermekkora óta szeretett volna, vagy akár azt a három hónapos hátizsákos kirándulást is megvalósíthatja. Ezért fontos, hogy beszéljen az ambícióiról, és nyíltan, illetve folyamatosan kommunikáljon velük a kezelését illetően.

Make the most of your doctor’s visit

...

Orvosával megbeszélendő (nem egészségügyi) témák

 

Ahhoz, hogy az életében rejlő lehetőségekből a lehető legtöbbet hozhassa ki, az Önt körülvevő egészségügyi csapat támogatásával kezdje el feltárni a lehetőségeit és az Ön előtt álló esetleges akadályokat. Íme néhány ötlet a beszélgetés megindításához:

  • Egy cél, amit el szeretne érni: van egy álma? Valami olyasmi, amiért erőfeszítéseket tesz, vagy amiért tenni szeretne? Ez lehet bármi, egy állásra való jelentkezéstől kezdve akár egy hegy megmászásáig. Beszéljen a céljairól a hemofília kezelésében részt vevő csapattal. Ők segíthetnek a dolgok gyakorlati oldalát illetően, így Ön az izgalmasabb részekre koncentrálhat.
  • Valami, ami miatt aggódik: talán nehézségei akadnak annak ellenére, hogy a céljai megvannak, mert valami az útjában áll a cél megvalósításának. Egyeztessen kezelőorvosával, ha aggódik valami miatt, amiről úgy érzi, hogy akadályozza a cél eléréséhez vezető utat - ő segíthet az akadályok leküzdésében.
  • Az ötéves terv: beszélje meg a hemofília kezelésében részt vevő csapattal, hogy hol látja önmagát 5 év múlva. Gondoljon itt a munkájára, a tanulmányaira, az utazásokra, a kapcsolataira, a sportra vagy bármi másra, amit lényegesnek tart. A segítségükkel olyan stratégiát tud kidolgozni, ami segíthet a céljai elérésében.
  • Kérdezzen rá a lehetőségekre: lehet, hogy Ön nem szeretne hegyet mászni, vagy nem szeretné hátizsákkal körbeutazni Ázsiát - ez azonban nem jelenti azt, hogy Önnek nem kellene átértékelnie a kezelési lehetőségeit. Ki tudja, talán van olyan lehetőség az Ön számára, ami megkönnyítheti a mindennapi életet, vagy amivel több idő maradhat arra, hogy olyan dolgokat végezzen az otthonában, amiket szeret.

 

Többet akar megtudni a hemofíliáról?

Ismerje meg Bajnokainkat!

NP-16282, 2021. május