Szerelem, bizalom

Szerelem, bizalom és szex hemofíliások körében

Szerelem, bizalom és szex hemofíliások körében

Egy kapcsolat létesítése és egy intim viszony kialakítása új kérdéseket vethet fel azzal kapcsolatban, hogy mikor és hogyan beszéljen partnerével a betegségéről. Előfordulhat például, hogy a szex kérdését óvatosan kell kezelni.

Először is, ne érezze magát zavarban, ha kérdéseket kell feltennie. A szerelem és a szex mindenkit érdekel, ezért fordítsunk figyelmet erre a témára.

 

Önön múlik, hogy mikor beszél róla

 

A kapcsolatok kölcsönös tiszteleten és megértésen alapulnak. Ez azt jelenti, hogy egy kapcsolaton belül kizárólag az Ön döntése, hogy mikor beszél partnerének betegségéről, vagy mikor szeretne szexuális kapcsolatot létesíteni.

A bizalom kialakítása időt igényel, tehát Ön dönti el, mikor érzi időszerűnek a helyzetet.

 

Eljött a beszélgetés ideje ... vagy még nem

 

Találkozott valakivel, de nem biztos benne, mikor és hogyan beszéljen a hemofíliás betegségéről. Íme, néhány dolog, amit végig kell gondolnia:

  • Szeretne több információt megosztani magáról új partnerével? Nem csak az állapotáról, hanem arról is, hogy ki is Ön és mik a világról alkotott elképzelései? Ha a válasz igen, ez azt jelenti, hogy Ön feltehetően fontos dolgokat szeretne elmondani partnerének.
  • Fontos terület a hemofília az Ön életében? Úgy gondolja, hogy többet árul el Önről, ha beszél a betegségéről?
  • Szeretne bizalmat kelteni az adott személyben? A kapcsolat kialakítása egy másik emberrel időnként érzékeny pontokat érinthet, és Ön rájöhet, hogy senki nem tökéletes, sőt, partnere is feltárhat különböző, az életében felmerülő kihívásokat.

Ha még nem kész arra, hogy megbízzon új partnerében, akkor ne érezze sürgetőnek, hogy olyan dolgokról beszéljen, amelyek kényelmetlenek az Ön számára.

Ha alkalmasabb időpontra vár, vagy ha úgy érzi, hogy csak alkalmi kapcsolatról van szó és nem kíván említést tenni betegségéről, akkor ez a helyes döntés az Ön számára.

 

Szívügyek

 

A kapcsolatok bonyolultak lehetnek, de ettől válnak izgalmassá. Ha bármikor kérdése van, vagy szüksége van valakire, akivel beszélgethet, akkor az is fontos, hogy legyen olyan ember a rokonain kívül, akiben megbízhat.

Ha tanácsra van szüksége a hemofília és a párkapcsolat tekintetében, kérjen meg valakit a hemofíliagondozó hálózatban vagy csoportban, hogy ajánljon olyan személyt, aki saját, személyes tapasztalatai alapján tanácsot adhat a témában.

 

A következő lépés

 

Amikor Ön és partnere készen állnak egy bensőségesebb kapcsolatra, de mégis aggályai merülnek fel az aktív szexuális élet vonatkozásában, beszélje meg szakemberrel az esetleges kockázatokat.

NP-00000, 2022. június