Treatment possibilities

Kezelési lehetőségek

Kezelési lehetőségek

Ha Ön hemofíliával él, kezelésre lehet szüksége. Amikor azonban a hemofíliáról van szó, nem létezik olyan megközelítés, ami mindenkire ugyanúgy alkalmazható. Az, hogy milyen kezelésre lesz szüksége, sok tényezőtől függ, például az állapot súlyosságától, az Ön korától, az egyéni személyes szükségletektől, és attól, hogy mit szeretne elérni az életben. A cél a vérzéses epizódok gyakoriságának és súlyosságának csökkentése, valamint a vérzés olyan rövid és hosszú távú szövődményeinek megelőzése, mint az ízületi károsodás és a fájdalom. A személyre szabott kezelés megfelelő védelmet nyújthat Önnek álmai és céljai eléréséhez, és az Ön által választott életmódhoz.

Habár a hemofília menedzsmentje és kezelése egy olyan folyamat, ami a betegek, a családtagok és a gondozók részéről egyaránt élethosszig tartó elkötelezettséget igényel, a jó hír az, hogy a kutatás-fejlesztés által a terület komoly fejlődésen ment keresztül. Ez azt jelenti, hogy Ön, és más hemofíliával élő is egészségesebb életet élhet több olyan lehetőséggel, ami a múltban talán elképzelhetetlen volt.

Treatment possibilities

...

Ne feledje, Ön dönt

 

Akár rendszeres, preventív kezelésként adott faktorpótlásra (profilaxis) van szüksége a vérzés megelőzése céljából, akár a vérzés bekövetkezésekor történő kezelésre szorul (szükség esetén alkalmazott, on-demand kezelés)1, a kezelés és a lehetőségek maximális kiaknázása Öntől és a hemofília kezelésében részt vevőktől függ.

A legjobb döntések meghozatala érdekében fontos, hogy tisztában legyen a különböző kezelési lehetőségekkel, és hogy meg tudja ezeket beszélni a hemofília kezelésében részt vevő csapattal. Ha már minden ezzel kapcsolatos ismeret a birtokában van, akkor elkezdhet teljes életet élni.

Kezelés megértése

Terápia megváltoztatása

Hozza ki a legtöbbet az orvosi vizitből

További információk a hemofíliáról

REFERENCIÁK

1. Guidelines for the Management of Hemophilia General Care and Management of Hemophilia 1.6 Prophylactic factor replacement therapy). World Federation of Hemophilia. http://www1.wfh.org/publications/files/pdf-1494.pdf. Last updated April 2013. Accessed June 2019

NP-16279, 2021. május